Плевенчани сред първите по регистрация на касови бележки за колата на НАП

Животът

05-12-2016, 16:25

Снимка:

НАП

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Над 5 хиляди плевенчани с шанс да спечелят голямата награда

Седмица остава до тегленето на голямата награда в лотарията с касови бележки на НАП и МФ - чисто нов автомобил. Касовите си бележки потребителите на сайта www.kasovbon.bg могат да регистрират до 16,59 часа на 9-ти декември. Щастливецът, който ще грабне колата, ще бъде изтеглен на 11 декември в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов“. От началото на инициативата – 16 ноември 2015 г., за участие са регистрирани 50 милиона касови бележки на обща стойност 650 милиона лева.

Сред най-активните участници в Лотарията са и над 5 хиляди плевенчани, а петима от тях имаха късмет в седмичните тегления и получиха своите награди лично от директор офис на НАП Плевен - Цветомила Потурлиева. До момента в играта са раздадени 50 седмични награди - смарт телефони и 11 месечни награди - 40 инчови телевизора.

От НАП отчитат, че интересът към Лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 милиона касови бележки, а за месечните – се състезават средно по 4,5 милиона. В последните дни преди тегленето на автомобила, очаквано, интересът рязко се засилва, отчитат от НАП.

Най-много регистрирани касови бележки средно на човек има в област Разград – 403, следвани от Видин – 378, Плевен и Шумен съответно с по 373 броя фискални бонове. Според статистиката на играта до момента най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 000 лв., а най-ниската 3 стотинки.

В Лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Имената на победителите можете да видите на сайта на лотарията www.kasovbon.bg