Безплатно обучение по програмиране ще има в Плевен

Обученията ще започнат на 14-ти януари и ще продължат 2 месеца

За пръв път в историята си, Софтуерният университет ще проведе най-масовата си до момента кампания за безплатни обучения в цялата страна, обхващайки общо 28 града, включващи както големи областни градове, така и по-малки такива. Сред градовете е и Плевен.

Записването за обучението вече тече и ще продължи до 5 януари 2017 г. Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения и без значение от нивото им на опит.

"Целта на кампанията ни е не само това да запознае възможно най-много хора с всички невероятни възможности, които света на технологиите им дава, но и да се бори с един от най-наболелите проблеми в държавата – огромния процент на безработица. Курсът „Основи на програмирането“ служи като един безценен, но все пак безплатен поглед към света на софтуерната разработка. Всеки обучаващ се може да се запознае с основите на програмната логика, както и с някои от базовите особености на професията на един програмист", информират от СофтУни.

Обученията ще започнат на 14-ти януари и ще продължат 2 месеца, като през това време обучаващите се се ще изучават различни теми от света на програмирането като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и много други неща.