Разкриха извършителите на взломна кражба

Получен е сигнал от служител при БТК, че е задействана алармата за влизане в помещение на мобилна клетка в землището на Биволаре

На 4 декември в 13:10 часа в полицията в Долна Митрополия е получен сигнал от служител при БТК, че е задействана алармата за влизане в помещение на мобилна клетка в землището на село Биволаре. На подадения сигнал се отзовава автопатрул и на място е установено, че от помещение с разположена в него апаратура, обслужваща мобилната клетка, е демонтиран и изнесен от сградата, климатик "Тошиба". Климатикът е намерен в близост до сградата и предаден на служителя на фирмата – собственик.

При огледа е установено, че е проникнато чрез изкъртване на ламаринен лист и дървено черчеве на прозорец на помещението и е направен опит да бъде извършена кражбата. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.3, във връзка с чл.194, ал.1, връзка с чл.18, ал.1 от НК.

От проведените опиративни действия е установено, че извършители на престъплението са 21-годишен и 32-годишен от село Биволаре. От лицата са снети писмени обяснения, в които те са направили пълни самопризнания. Продължава работа разследващ полицай.