Двама плевенчани с шанс да влязат в челната десетка на "Спортист на годината 2016"

Спорт

07-12-2016, 13:10

Снимка:

БОК

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тихомир Иванов и Невяна Владинова бяха сред най-силно представилите се наши спортисти през 2016 г.

Двама плевенчани се очаква да попаднат в челната десетка на класацията за "Спортист на годината за 2016". Това са лекоатлетът Тихомир Иванов и гимнастичката Невяна Владинова, които бяха сред най-силно представилите се български спортисти през изминалите 12 месеца.

Гласуването започна на първи декември и ще приключи утре. Всички действащи спортни журналисти могат да упражнят правото си на вот за носителите на най-престижните спортни награди в България в трите официални категории. Те са "Спортист на годината за 2016", "Отбор на годината" и "Спортист с увреждания".

Припомняме, че Тихомир Иванов се превърна в най-успешно представилият се българин в олимпийски финал в скока на височина при мъжете, нареждайки се на 10-то място в Рио де Жанейро това лято. В дебюта си на олимпийски игри Иванов на два пъти изравни личния си рекорд от 229 сантиметра. През тази година талантът регистрира и пета позиция във финала на Европейското първенство в Холандия, како и сребърен медал на турнира от сериите "Премиум". Освен това, плевенчанинът стана шампион на България при мъжете в зала и на открито.

Невяна Владинова пък завоюва бронзов медал на лента от Световната купа в София и се класира за финала в индивидуалната надпревара на олимпийските игри в Рио, където завърши на престижната седма позиция. Неви демонстрира невероятно израстване през тази година и вече си е поставила за цел да преследва медал на следващата Олимпиада в Токио.