Две делегации от побратимени градове идват в Плевен по повод 10 декември

Те са от Брест, Беларус, и от Ростов на Дон, Русия

Две официални делегации от побратимени градове ще гостуват в Плевен по повод 10 декември. Те са от Брест, Беларус, и от Ростов на Дон, Русия, съобщават от пресцентъра на местната управа. Припомняме, че от 7 декември започнаха поредицата инициативи, посветени на 139-ата годишнина от Освобождението на Плевен.

По повод годишнината плевенчани и гостите на града ще могат да разгледат две постерни изложби. Първата ще бъде открита днес от 11.00 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, темата е „140 г. от рождението на арх. Пенчо Койчев”.

На 10 декември от 9.00 часа на оградата на Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ” ще бъде представена изложбата „Непознатият Плевен”.

Тържественият ритуал по повод 10 декември - Денят на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение, започва от 11.00 часа на площад „Възраждане”. След това в 12.30 часа в ДКТ „Иван Радоев” е празничният концерт спектакъл „Плевен, 10 декември – България помни” с участието на актьори от ДКТ „Иван Радоев”, Общински хор „Гена Димитрова”, Общински духов оркестър, Фолклорен ансамбъл „Мизия”, хор „Звъника” и вокална група „Арлекин”.