Повече от 500 рокери ще се включат в "Мото Коледа 2016"

На 17 места вече са поставени урни в Плевен, в които се събират парични дарения до 23 декември

Повече от 500 рокери от пет мотоклуба в Плевен организират коледна дарителска кампания за деца и младежи в неравностойно положение. Това съобщи Румен Янакиев от мотоклуб "Огнени сенки". Инициатори на акцията, наречена "Мото Коледа", за трета поредна година са мотоклубовете "Огнени сенки", "Камикадзе", "Пътни братя", "Ендуро" и АТV клуба. Традиционно мотористите и техните семейства събират над 5000 лв. всяка година преди Коледа и с тях купуват подаръци и консумативи за децата от дом "Майка и дете", защитената къща за младежи с умствена изостаналост в ж. к. "Сторгозия", и за центровете за деца и младежи от семеен тип.

На 17 места вече са поставени урни в Плевен, в които се събират парични дарения до 23 декември. Освен мотористите, семействата и приятелите им, може да участва всеки гражданин, който иска да помогне на децата в неравностойно положение, каза Янакиев.

На 25 декември плевенски мотоциклетисти ще се облекат отново в дрехите на Дядо Коледа и ще разнесат подаръците. Участниците в мото шествието ще се съберат пред паркинга до "Практикер".

Урните се намират в мотоклуба "Огнени сенки" на ул. "Драган Цанков" 10 /зад училище "Йордан Йовков"/, заведението "Rock'n'Rolla Pub" на ул. "Васил Левски" 98, офиси на "Еконт" в ж.к."Дружба" и на колелото срещу "Мизия", в автогарата /офис на Юниън Ивкони/, кафене "Кондор" /срещу Техникума по облекло/, "Малката пекарна" в комплекс "Роже" в ж.к. "Дружба", в автосервизи антоцентрове.

Местата всеки ден стават повече, защото подкрепата към акцията расте, каза Янакиев. За желаещите да се включат в дарителската акция има подробности във Фейсбук - Мотогрупа - Плевен, каза Янакиев.