Червен бряг стана "Кметълски бряг"!

Цонко Цонев с четвърто промотиране на книгата си в Плевенска област

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев представи книгата си "Кметълски истории” пред много приятели и почитатели в бар "Ропотамо" в Червен бряг. Това бе четвъртата му визита в Плевенска област по повод хитовото четиво. Припомняме, че през юни той представи книгата в Плевен, през септември в град Левски, а в края на ноември акостира и в село Опанец.

В изданието авторът повдига завесата за интересни случки извън сцената, с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. В 150 страници са събрани и забавни истории от срещите на Цонев с легендарни музиканти, актьори и спортисти.

Книгата "Кметълски истории" започва със спомени за вече покойния Рони Джеймс Дио, който е сред първите световноизвестни рокаджии, гостували в Каварна. Изключително силна и емоционална е главата, посветена на Кембъла, в която авторът споделя невероятните истории от запознанството им до самия трагичен край на неговия живот.

Цонко Цонев разкри, че е започнал работа по втората част на "Кметълски истории", озаглавена "Катунът от Каварна". Той обещава в новата книга да намерят място легенди като "Дийп Пърпъл", "Скорпиънс", "УФО", "Конкурент" и други.