Елизабет Оморегие с ново високо признание, избраха я за най-добрата в Шампионската лига!

Плевенчанката с нигерийски корени оглави класацията за месец ноември

След като бе избрана за играч на шестия кръг на груповата фаза в Шампионската лига, Елизабет Oморегие получи ново високо признание. От EHF Champions League посочиха плевенчанката с нигерийски корени за най-добрата хандбалистка при жените за месец ноември. При мъжете, престижната награда получава швейцарецът Андре Шмид.

"Ноември беше страхотен за мен и Крим Меркатор. Работихме много усилено, пътувахме доста и дори не си представяхме, че няма да стъпим на върха на нашата група. Може да звучи малко странно, но ние вярвахме във всяка победа. Знаехме, че сме добре подготвени, и когато имаме самочувствието, целите могат да бъдат постигнати", каза Оморегие, която през ноември реализира цели 22 гола, а до момента има общо 34 попадения в Шампионската лига по хандбал. Тя е на пето място в голмайсторската листа на турнира.

"За един млад играч като мен е невероятно да бъде признат по подобен начин. Това е моят първи индивидуален "медал", но това, което ме прави по-горда, е успехът на тима", сподели Оморегие пред eurohandabll.com.