Склонихме глави пред подвига на освободителите на Плевен

Посланикът на Русия Н. Пр. Анатолий Макаров също приветства домакини и гости по повод 10 декември

С панихида, отслужена от Плевенския митрополит Игнатий в съслужение с плевенски свещеници, започна тържественият ритуал по повод 10 декември - Денят на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение преди 139 години.

На площад „Възраждане” присъстваха народните представители Найден Зеленогорски, Владислав Николов и Васил Антонов, техни превъзходителства посланиците на Русия Анатолий Макаров, на Беларус Владимир Воронкович, на Молдова Щефан Горда, на Украйна Микола Балтажи, Генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко, Областният управител на област Плевен Ралица Добрева, Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, общински съветници, официални делегации от побратимените градове Брест, Беларус, и Ростов на Дон, Русия и стотици плевенчани.

Посланикът на Русия Н. Пр. Анатолий Макаров също приветства домакини и гости по повод 10 декември. Той благодари на плевенчани, че се грижат за паметниците и пазят паметта на загиналите за освобождението на града, информират от пресцентъра на местната управа.

Поради трагичния инцидент в Хитрино, тържественият концерт в ДКТ "Иван Радоев” бе отменен.