Георг Спартански: Нека да работим със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето

Нека не забравяме заветите на своите предци, нека да помним, че те са ни завещали Съединението да прави силата, каза в словото си кметът

С приветствие по повод 10 декември - Денят на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение преди 139 години, се обърна кметът Георг Спартански.

"Нашите политици и всички ние като народ трябва да си дадем сметка, че в това бурно и напрегнато време можем да оцелеем и да просъществуваме само ако сме единни, ако имаме национални цели и идеали. Винаги сме били силни, когато сме били единни. Нека не забравяме заветите на своите предци, нека да помним, че те са ни завещали Съединението да прави силата. Нека да намерим своята обединителна национална цел, своя национален идеал, а той може да бъде само един, какъвто ни го е оставил великият Апостол на Свободата Васил Левски – за чиста и свята Република. Нека да загърбим ежбите и дребните политически страсти, да си подадем ръка и да работим за бъдещето на Плевен и България, да я оставим процъфтяваща, мирна, горда и свободна на своите деца. Нека да работим със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето!”, каза Георг Спартански, цитиран от пресцентъра на общината.