Триумф за дъщеричката на Детелин Далаклиев на турнир по художествена гимнастика

Малката Ная и партньорката й Поли най-добри на двойки в "Коледни звездички"

Днес в салона на ОУ "Христо Ботев" в Мездра стартира дванадесетият Международен турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички", организиран от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" и община Мездра.

Тази година в надпреварата се включиха 7 отбора от България и австрийския клуб "Андромеда" със 130 малки грации от 5 до 12 години. Сред тимовете е и "Елегант" - Плевен.

Гимнастичките са разделени в 7 възрастови групи - от 5 до 12 години във формации двойки и тройки. По регламент на турнира, грациите от 5 до 8 години играят без уред, 9 годишните- с топка и без уред, 10 годишните- без уред и с въже и 11-12 годишните- без уред и с уред по избор. Почетният съдия на Международния технически комитет и международен съдия Нина Алексиева е главен рефер на турнира.

Малките грации на плевенския клуб - Ная и Поли, спечелиха надпреварата при двойките и заслужено застанаха на най-високото стъпало при награждаването.

Ная, чиито баща е световният шампион по бокс от Милано 2009 Детелин Далаклиев, за пореден път показа, че е наследила спортния дух на именития си татко и ще й стискаме палци за още по-големи успехи.

За отличното представяне на малките грации "вина" носят и треньорките на "Елегант"-Плевен - Мариана Козова, Татяна Димитрова и Янита Димитрова.