Училищният вестник на СУ "Иван Вазов" с празничен брой

Кметът на Плевен и преподаватели споделят коя за тях е различната Коледа и кои са най-ценните и най-странните подаръци, които са получавали

Училищният вестник на СУ "Иван Вазов" излиза със своя празничен брой 27, информираха оттам

"Ние - екипът на „В@з Буки Веди“,  се постарахме да ви подготвим за предстоящите ваканционни дни и ви предлагаме четива както за ума, така и за забава – за големи и по-малки. Ако още не сте купили или изработили подаръци за приятели и близки, непременно спрете внимание на стр. 5 -  там решете теста, който ще ви помогне при избора на идея, показваме ви и най-абсурдните подаръци, които се предлагат тази година. А що се отнася до поздравленията, които си изпращаме за всеки празник, нашият поглед назад ви връща към хубавата, но позабравена традиция на поздравителните картички. Много по-сърдечно и оригинално и със сигурност ще зарадва близките ни – помислете! И тъй като редовно през ваканцията си похапваме добре, ви съветваме да внимавате и да не си причинявате неприятности – прочетете страница 7 непременно, преди да седнете на богатата трапеза. Без коледна баница няма как да минем обаче, затова използвайте нашите късмети и бъдете сигурни, че това ще ви донесе много шанс през новата година. Тези, които обичат да четат по звездите съдбата си, може да спрат на стр. 11, но все пак разчитайте повече на себе си. Обърнахме се с няколко празнични въпроса към кмета на Плевен и към свои преподаватели, за да разберем коя за тях е различната Коледа и кои са най-ценните и най-странните подаръци, които са получавали – техните отговори са на стр. 4. Малкият коментар естествено също е с коледни въпроси – стр. 10. И по традиция от стр. 12 изрежете учебния календар, за да отброявате грижливо оставащите до края на годината учебни дни.

От 2, 3, 9, 10 страница може да се информирате за най-важните събития от нашия училищен живот, за награди, които наши съученици заслужиха в различни области, както и да разберете какво мисли за нашето поколение познатата ни от телевизионния екран актриса Ернестина Шинова. На стр. 10 разказваме за своите приятни преживявания в една плевенска детска градина, където бяхме поканени за ментори на малчугани, решили да издават свой вестник.

Коледният брой всяка година за нас е специален, защото през декември празнуваме рождения ден на вестника, който списваме с много любов за вас. Точно преди шест години издадохме първия брой и сега решихме по този повод да покажем лицата си, за да знаете към кого да се обръщате, ако има какво да разкажете – всичко това на стр. 8.

Всички, които желаят да притежават нашия вестник, могат да си го набавят от охраната на входа на нашето училище. А тези, които има какво да предложат за следващия брой или пък да споделят мнения за интересни събития – пишете на адрес [email protected]!"

Екипът на заподозрените по случая „В@з Буки Веди“