Двама пияни и един дрогиран зад волана хванаха плевенските полицаи

И за трите случая е уведомен прокурор от РП-Плевен

На 10 декември в 03,30 часа в Плевен на улица „Дойран" автоконтрольори от сектор "Пътна полиция" към ОДМВР спират за проверка лек автомобил "Шкода Октавия", управляван от 28-годишен от град Враца. Водачът е изпробван с техническо средство "Дрегер алкотест 7510" като уредът е отчел 1,41 промила алкохол в издишания въздух. За нарушението на водача е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК.

На 12 декември в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство срещу 22-годишен плевенчанин. На 11 декември в 22:36 часа на улица "Димитър Константинов", при проверка с техническо средство е установено, че управлява „Сеат-Толедо“ след употреба на канабис.

В Първо РУ-Плевен е образувано бързо производство и за шофиране в нетрезво състояние. На 11 декември около 8 часа в Плевен на булевард „Христо Ботев“ при проверка на водача на „Фолксваген“ – 44-годишен от село Тученица, „Дрегер“-ът е отчел 1.47 промила.

И за трите случая е уведомен прокурор от РП-Плевен. За престъпления по чл.343 „б“, ал.1 от НК продължават работа разследващи полицаи.