Група "P.I.F." с коледен концерт в Плевен (Видео)

Музикантите ще зарадват плевенчани на 26 декември

Българската група "P.I.F." ще гостува на плевенчани с коледен концерт в клуб "Галакси Боулинг". Музикалната проява на една от най-обичаните родни банди ще се състои на 26 декември от 23.00 часа.

Групата е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името "Resemblence". В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. От 1999 свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 издават дебютния си албум П.И.Ф., който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни: "Приказка", "Колело" и "Пътуване". Този албум им носи и наградата на MM за албум на годината.

Албумът им "Pictures In Frames" е издаден през 2002. Музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. Албумът е създаден в труден за групата период (Димо има лични проблеми, а Любо напуска групата).

През 2006 се появява и албумът Passion In Fact, който е предоставен за свободно сваляне от официалния им сайт.  Четвъртият им албум се казва P.I.F.4 и излиза през 2013. Обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове.[ През 2015 издават петия си албум P.I.F.5.