Най-съвременната в Северна България ветеринарна клиника отвори врати в Плевен

Създаването й е факт с общите усилия на много хора, фирми и институции

Най-модерната ветеринарна клиника "ИДА-ВЕТ”, единствена в Северна България проектирана и оборудвана да отговори на най-съвременните европейски изисквания за добра ветеринарна практика, отвори официално врати днес в Плевен. Откриването започна с изпълнения на Фолклорна формация „Орфикус” - Смолян, и водосвет. Сред многобройните гости бяха заместник-кметът по финанси и икономика на Община Плевен Милен Яков и председателят на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев, информират от пресцентъра на местната управа.

Клиниката се намира на ул. „Олимпийска” № 14 и обслужва своите клиенти от ноември. Създаването й е факт с общите усилия на много хора, фирми и институции. Обектът е построен изцяло и изключително от плевенски фирми, подчерта управителят на клиниката д-р Ивайло Илиев. Започнала като амбулатория през 2002 г., сега продължава дейността си в абсолютно нова сграда, а десетте специалисти, работещи в нея, са доказали своя професионализъм и отговорно отношение към пациентите си и техните стопани. Благодарен съм на целия екип на клиниката, който е изключително натоварен, но е подготвен професионално да приема ежедневните предизвикателства, отбеляза още д-р Илиев.

Ветеринарна клиника „ИДА-ВЕТ” е с над 700 кв. м разгъната застроена площ, инвестицията е на обща стойност близо 900 хил. лв. По проект по американски образец са обособени приемни кабинети, спешен кабинет, лаборатория, в която резултатите от кръвна проба са готови за 8 минути по 12 показателя, ехограф, операционна зала. В клиниката е и единственият в Северна България дигитален рентген, данните от който могат да се консултират със специалисти от цял свят до 10 минути.

Клиентите могат и да оставят домашните си любимци в хотел, в „ИДА-ВЕТ” има зоомагазин, ветеринарна аптека, както и фризьорски салон.

Шестима от членовете на екипа са лекари, като перспективите са за откриване на още нови работни места предвид растящите потребности.