70 400 къса цигари иззеха при акция в Плевенско, един е арестуван

По случаите е уведомен дежурен прокурор в РП - Плевен

70 400 къса цигари иззеха униформените в хода на специализирана операция за ограничаване на разпространението и търговията на стоки без акцизен български бандерол.

На 13 декември в село Биволаре служители на РУ – Долна Митрополия са извършили проверка на лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 40-годишен местен жител. В багажно отделение и купето са намерени 2500 кутии с цигари "Премиум" и "Eva Слимс".

На 14 декември на входа на Славяново от пътен възел на главен път Русе-Бяла служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и група за охрана на масовите мероприятия при ОДМВР – Плевен са спрели "Опел Корса", собственост и управляван от 30-годишен от Славяново. При извършено претърсване в автомобила са открити и иззети 1000 броя кутии с цигари без бандерол / "Premium" и "Golden gate"/. При последвало претърсване в жилището на 30-годишния са установени още 20 кутии с цигари без бандерол от марка "Sax". Собственикът на незаконната стока е задържан за срок до 24 часа.

По случаите е уведомен дежурен прокурор в РП - Плевен и са образувани досъдебни производства.