Фолклорен ансамбъл "Мизия" зарадва плевенчани с Коледен концерт - pleven.utre.bg

Фолклорен ансамбъл "Мизия" зарадва плевенчани с Коледен концерт

20 декември 2016, 09:17 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Читалище "Съгласие 1869"

  • Снимка:
    Читалище "Съгласие 1869"

  • Снимка:
    Читалище "Съгласие 1869"

Участие в концерта взе и народната певица Цветелина Върбанова

С много аплодисменти бяха посрещнати изпълненията на танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие 1869” в снощния Коледен концерт, съобщават оттам. Участниците в Детската танцова школа и Танцов клуб „Кайлъка” с главен художествен ръководител Михаил Денев и хореограф–педагог Биляна Денева представиха „Коледарска благословия”, танци от Северна България, Тракия и Добруджа. Участие в концерта взе и народната певица Цветелина Върбанова.
Ръководителят на ФА „Мизия” Михаил Денев се поклони на публиката и благодари на родителите за търпението и за прекрасните деца, които са отгледали и които ни радваха от сцената със своите изпълнения.

С този концерт Ансамбълът приключи поредната успешна година, през която освен на плевенчани, показа красотата на българския фолклор и извън граница. ФА„Мизия” внесе колорит в празника на Плевен – 15 май, и в запалването на коледните светлини. Плевенските танцьори спечелиха сърцата на публиката в международните фестивали в Паралия – Гърция, и в Ричоне – Италия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета