Общинският съвет гласува 5000 лв. в помощ на Хитрино

В такива тежки моменти от голямо значение е да бъдем солидарни, отбеляза Мартин Митев

Плевен ще изпрати 5000 лв. за пострадалите от село Хитрино. Общинският съвет подкрепи единодушно предложението за предоставяне на еднократна финансова помощ, внесено като извънредна точка в дневния ред на днешната сесия от председателя на местния парламент Мартин Митев и кмета на общината Георг Спартански, информират от пресцентъра на местния парламент.

Средствата, с който ще бъдат подпомогнати пострадалите при транспортния инцидент в шуменското село, ще бъдат за сметка на разходите по местни дейности в частта „Резерв“ на Сборния бюджет на Община Плевен за 2016 година, се посочва в решението на съветниците. Парите се предоставят за ликвидиране на щетите и справяне с последствията от възниквалия трагичен инцидент на 10 декември на гара Хитрино.

"В такива тежки моменти от голямо значение е да бъдем солидарни. Освен чисто материален израз, това е акт на съпричастност и морална подкрепа за местната власт и семействата на пострадалите от село Хитрино“, коментира председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Гласуваната от местния парламент на Плевен сума ще бъде преведена по откритата сметка за дарения на Община Хитрино. В началото на заседанието данните за сметката бяха изписани и на екраните в зала „Гена Димитрова”, а съветниците - призовани от председателя Мартин Митев да се включат в дарителската кампания.