Фортуна (Плевен) с престижно 2-ро място на Коледен турнир, Момчил Цветанов патрон на събитието

В Дряново се проведе най-големият Коледен детски футболен турнир в страната

ФК Локомотив 1927 (Дряново) бе организатор и домакин на най-големия Коледен детски футболен турнир в страната. Три дни, изпълнени с много емоции, футболни страсти и много грейнали детски лица! Малчуганите премериха сили в спортна зала "Дряново", информира за Plevenutre.bg Тодор Георгиев, по-известен като DJ Теди Джордо, който бе основен мотор за осъществяването на проявата. Той е председател на ФК Локомотив (Дряново).

В надпреварата се включиха 16 отбора, разделени в 4 групи по четири отбора. Детските гарнитури играха всеки срещу всеки.

Патрони на турнира бяха капитанът на Етър (Велико Търново) - Станислав Генчев и звездата на ПФК Верея (Стара загора) - плевенчанинът Момчил Цветанов. Те присъстваха на всички мачове от турнира, общуваха с децата и дадоха висока оценка за качеството и организацията на футболния форум. 

Всички двубои преминаха в духа на феърплея. До финалната четворка достигнаха ФК Янтра (Габрово), ДЮФК Янтра 2013, ФК Фортуна от Плевен и ФК Добруджа от Добрич.

В спора за 3-4 място се изправиха двата габровски отбора, като изиграха един фантастичен мач, който ще се запомни от всички присъстващи. В крайна сметка на 3-то място се класира отбоът на ФК Янтра.

В битката за първо и второ място се изправиха отборите на ФК Добруджа и ФК Фортуна (Плевен). Двата отбора показаха много качества, получи се много здрава битка, головете в срещата бяха по футболен образец. В крайна сметка добруджанци спечелиха финалната среща с 6:2.