Оценка 4.50 за работата на Общински съвет - Плевен през 2016 г.

"Самокритичен съм и в никакъв случай не сме за отличен", коментира председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев

"Много ми е трудно да дам оценка по шестобалната система за дейността на общинския съвет. Може би между добър 4 и 4.50, горе-долу. Самокритичен съм и в никакъв случай не сме за отличен, но все пак това е първа година на мандата. Доста от колегите са за първи мандат общински съветници. Признавам, че им трябваше време да навлязат в естеството и начина на работа на един такъв колективен орган на управление. Като цяло съм оптимист, че това 4.50 ще се повиши догодина", коментира председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев.

"Няма да ми е добра оценката за работата на комисиите. Това е една трайно установена практика в ОбС - Плевен - основната работа да се оставя да се свърши по време на сесия, а да не се свърши в комисиите", допълни той.

Митев посочи, че има контакти с председатели на общински съвети на общини с размера на Плевен, където основната част от работата, препирните, различията и дебатите ги провеждат в комисиите. И след като всичко е изговорено, смляно и се стигнало до решаване на съответния казус, го представят на сесия, като така нещата вървят по-леко.

"Заради това бих дал по-ниска оценка за работата на комисиите. Като че ли малко се неглижира дейността там, поне  такова ми е впечатлението, и оставяме всичко да бъде решено на сесия", коментира Мартин Митев.