Районна прокуратура - Плевен предаде на съд мъж, извършил грабеж на мобилен телефон

30-годишният мъж принудил жертвата си да се съблече

Районна прокуратура-Плевен  внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен мъж, извършил грабеж на мобилен телефон и принудил момче да се съблече.

Обвинението срещу Христо И. е за това, че на  28.02.2016 г. в село Ставерци, обл. Плевенска отнел чужди движими вещи –мобилен телефон, „Samsung”  и SIM карта  на обща стойност 87 лева от владението на 16-годишно момиче, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила /престъпление по чл. 198, ал.1 от НК/, както и за това, че  принудил същото момче да извърши нещо противно на волята му – да отиде до къщата му и да се съблече, като употребил за това сила /нанасяне на удари с ръце и крака по тялото му/ и заплашване - престъпление по чл. 143, ал.1 от НК.

Вечерта на 28.02.2016 г.  пострадалото момче било извикано от свой познат да отидат да играят карти в циганската махала. Момчето се поколебало, тъй като го било страх да не срещне обвиняемия, който  живеел в същата махала, но се съгласило. В района на Мандрата, пред тях излязъл  обвиняемия,  хванал момчето и започнал да го дърпа, бръкнал в джоба му и му взел мобилния телефон. След това започнал да го заплашва,  като го принудил да тръгне пред него към къщата му,  накарал  го да влезе вътре и против волята му да си съблече дрехите. Момчето  отказало, заради което обвиняемият му нанесъл няколко  удара в областта на гърдите, но след това  го пуснал  да си ходи.

Христо И. е осъждан  за престъпления  от общ характер. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.