Иде голям студ

Днес отново ще има значителна облачност над централните части на Северна България

През януари студът на Балканите идва и се очаква аномалия с по-ниски температури. България я очакват още по-големи студове около Йордановден. Това стана ясно от думите на климатолога доц. Георги Рачев в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че в Западна България пред и на самата Нова година не ни очаква нищо опасно. По думите му студен фронт ще напусне страната ни днес следобед. В неговата тилна част ще има снеговалежи, които обаче не се очаква да бъдат съществени.

"Ще има снеговалежи в Северна България, но нищо страшно. Няма и 5% вероятност за валежи", каза доц. Рачев и добави, че циклон ще се настани в Черно море, което пък ще му придаде много влага и възможност да се възобнови.

Днес отново ще има значителна облачност над централните части на Северна България, сочи прогнозата на НИМХ. На места ще превалява сняг. Над северозападните райони ще има променлива облачност. Ще бъде ветровито с умерен до силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и минус 5°. За Плевен - минимална температура минус 4°. Максималните температури ще бъдат между 0° и 3°. За Плевен - максимална температура 1°.