Заснеха филм за футболния Спартак (Видео)

Зам.-кметът Иван Кюлджийски обещава, че тимът ще се завърне в елита на родния футбол през 2019 г.

Спартак е единственият безспорен носител на футболната традиция в Плевен. Така започва документалният филм, посветен на тима от града на Панорамата. В лентата, продължаваща 22 минути, е разказана историята на клуба и е представена кратка ретроспекция на най-големите му успехи.

Автор на проекта е Иво Петров, който се среща с треньорите на детско-юношеската школа Ботьо Ботев, Илия Войнов и Момчил Челестинов, както и с директора Красимир Мечев. Говорят и част от малките таланти на школата.

"Спонсорът на клуба инвестира в състезатели, създава се добър отбор, направихме проекта за ново модерно съоръжение. Най-вероятно общината ще изтегли заем за изграждане на изкуствени терени и писта. До 2-3 години ще излязат резултатите и 2019 г. ще сме в "А" група по повод 100-годишнината от създаването на организиран плевенски футбол", казва зам.-кметът на Община Плевен Иван Кюлджийски. "Хората са жадни, разбират футбола, усещат кога се играе и не се играе. Футболен град е Плевен и затова съм оптимист", допълва той.

"Спартак се възражда в момента и поглежда към върховете на родния футбол, затова поглеждаме и към чужди футболисти. Мечта ми е да видя тима в елита и ще съм много щастлив, ако я осъществим", споделя старши-треньорът на отбора Бойко Цветков.