Не давайте пари на непознати! Няма държавна институция, която да ви поиска пари на ръка

Как да не попаднем в капана на ало измамниците съветват от полицията

"През 2016 г. имаме близо 680 регистрирани престъпления. Те са с 200 по-малко в сравнение с 2015 г.”, заяви в студиото на "Здравей, България" инспектор Георги Несторов от сектор "Престъпления против собствеността" към ГД "Национална полиция".

"Разкриването на тези престъпления е изключително трудно, защото реалният извършител на измамата се намира в друго населено място, понякога на стотици километри от жертвата си. Абсолютно анонимен е човекът от другата страна на телефона. Тази година можем да се похвалим с 4-5 души, които са знакови фигури в този мрачен бизнес. Пред държавата те се водят безработни, но е видно от начина им на живот, че са хора със средства”, добави инспектор Георги Несторов.

Схемата винаги е една и съща, само сценариите са различни. А реално изпълнителите на измамата са мулетата – хората, които отиват да вземат парите от потърпевшите. Самият извършител се крие от мулето.

"Не давайте пари на непознати! Няма държавна институция, която да ви поиска пари на ръка”, категоричен бе инспектор Несторов в ефира на Нова тв.