Филмът "Плевен - Вълни по равнината" с премиера в САЩ и Канада (Видео) - pleven.utre.bg

Филмът "Плевен - Вълни по равнината" с премиера в САЩ и Канада (Видео)

30 декември 2016, 18:03 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    TMSAND ITV

Филмът е заснет от професионалния екип на Файв Стар Медиа Груп с дългогодишен опит в документалистиката

"Плевен - Вълни по равнината" е заглавието на документалния филм на Файв Стар Медиа Груп, посветен на града. Място с много паметници, които напомнят за борбата за свобода. Град, който е променил историята на света. Точно на тази територия се решава съдбата на Европа. В Плевен се водят кървави битки, които влизат в учебниците по история. Много значими исторически фигури са минали през града, дори самият император Александър Втори, кеото е изключително рядко събитие в световен мащаб. Войници от различни националности със своите бляскави униформи участват в Руско-турската война, която освобождава България от османско владичество и се създава Третата българска държава.

Интересни факти относно древноримския град Улпия Ескус също са представени във филма “Плевен- Вълни по равнината”. Ескус е името на днешната река Искър. Това е най-големият римски град на територията на днешна България.

Регионът около град Плевен е и един от най-благоприятните за винарство и лозарство. В древността мистичната напитка- виното се е използвала за ритуални цели.

4 месеца след телевизионната си премиера по българския ефир, филмът "Плевен - Вълни по равнината" ще има премиера и за българската аудитория на запад.

Телевизионният канал за българи в САЩ и Канада - BG7TV и най-големият кабелен оператор на територията на САЩ - Кейбълкаст ще излъчат филма на 1 януари 2017 година (неделя), информира изпълнителният продуцент Юлия Талипова.

Филмът е заснет от професионалния екип на Файв Стар Медиа Груп с дългогодишен опит в документалистиката. Режисьор на филма е Степан Поляков, който режисира популярния филм "София- Историята на Европа", гледан от над 10 милиона души по цял свят. Главен оператор е Момчил Александров, който има значителен опит и в испанското игрално кино. Екипът на Файв Стар Медиа Груп в момента работи по най-мащабния документален проект за 2016/2017г.- Deus Nobiscum/България в блясък/, който бе заснет на територията на 12 държави това лято.Коментари (1)

Потребител
Димитринка
Гордея се че сьм потомка на това население превьрнало жаждата за свобода в подвиг.
30 декември, 21:12 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета