Елизабет Оморегие срещу унгарки, датчанки и румънки в Шампионската лига

Плевенчанката с нигерийски корени се готви за битките, които ще определят четвъртфиналистите

Елизабет Оморегие и Крим Меркатор (Любляна) продължават похода си в Шампионската лига по хандбал в края на този месец. Плевенчанката с нигерийски корени отбеляза общо 34 гола в изиграните досега 6 мача и е амбицирана да увеличи актива си. Мечтата за трофея пък изобщо не е недостижима.

Предстоят обаче много тежки мачове в следващата фаза срещу съставите на Гьор (Унгария), Мидтиланд (Дания) и КСМ Букурещ (Румъния). Румънките са миналогодишните шампиони (2015/16), а Гьор триумфираха в сезони 2012/2013 и 2013/14.

Първият сблъсък за словенския тим е на 28 януари в Унгария, а седмица по-късно Крим посрещат шампионките от Букурещ. На 11 февруари Оморегие и компания гостуват в Дания, след което домакинствата се завъртат.

Припомняме, че първата групова фаза приключи през ноември. Първите 3 отбора от всяка от четирите групи продължиха напред и формираха нови две групи по 6 отбора. Срещите между отборите, които вече са играли помежду си се пренасят в новите групи. Първите 4 отбора от тези групи ще се класират за четвъртфиналите.

Eто така изглеждат новофсормираните групи: