Жителите на Левски са настръхнали след бруталното убийство, което потресе града

Съпругата на Кирил Костадинов е в критично състояние в болницата

Жителите на Лески са настръхнали след бруталното убийство, което потресе града. Това стана ясно от репортаж на Нова телевизия.

За жестокото убийство Plevenutre.bg съобщи още на 30 декември. По първоначална информация трима мъже влизат в дома на 57-годишния Кирил Костадинов, известен като Киро бастуна или Киро чейнджа. Всичко става през нощта, на тиха уличка, на която никога не се е предполагало, че може да се случи нещо такова. От дома му са откраднати над 100 000 лева и злтни накити. Полицията разследва грабеж със средна телесна повреда. Мъжът по-късно почина в болницата. Съпругата на Кирил Костадинов също е била бита и е в критично състояние в болницата.

Жителите на Левски казват, че се страхуват да живеят в града. Енорийският свещеник Християн Стефанов дори публикува възмутително писмо на стената си във Facebook.

"Има беззаконие и ние го позволяваме с нашето небрежно поведение и безхаберие. Убеден съм, че полицията този път ще подходи сериозно към този случай. Но се надявам, когато делото влезе в прокуратурата и съда, нещата да приключат подобаващо – с наказание за такова брутално убийство”, коментира енорийският свещеник Християн Стефанов.

Хората разказаха и за други случаи на побои и грабежи в градчето, като доста от тях са неразкрити. Описаха Киро като добър човек, който винаги бил готов да помогне на човек в нужда.