МВР потвърди: Убийството в Левски заради 70 хиляди лева

От плевенската полиция с официална информация по случая

МВР потвърди информацията на Plevenutre.bg от 30 декември, че при убийството на Кирил Костадинов - Чейнджа в Левски са откраднали около 70 хиляди лева.

Ето какво гласи официалното съобщение на пресцентъра на плевенската полиция днес:

"На 30 декември 2016 година в 03.10 часа е получен сигнал през ЕЕН 112, че за времето от 02.30 до 03.00 часа двама маскирани са нахлули с взлом в частен дом в град Левски. Нанесли са побой и са привели в безпомощно състояние мъж на 57-години и жена на 53-години. Нападателите са отнели две чанти с парична сума от около 70 000 лева и неустановено количество златни накити, като в последствие се оттеглили в неизвестна посока. Пострадалите са транспортирани от екип на ЦСМП - Левски до УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен, където 57-годишният е починал в следствие на раните си. Уведомен е прокурор при ОП - Плевен. Образувано е досъдебно производство."

Според най-коментираната версия в градчето в деня преди нападението Кирил се е прибрал с голяма сума пари след обмяна на валута, а информацията за това е изтекла към криминалния контингент в региона.