Съдят ученици, обрали детска градина в Обнова - pleven.utre.bg

Съдят ученици, обрали детска градина в Обнова

05 януари 2017, 14:26 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Районна прокуратура – Левски внесе в съда обвинителен акт

Районна прокуратура – Левски внесе в съда обвинителен акт срещу четирима, трима от които ученици, за извършена кражба на вещи от детска градина.

Обвинението срещу А. И. /ученик 11 клас/, Мирослав Й. /19 години/, Д. П. /ученик 9 клас/ и Т. Т. /ученик 11 клас/ е за това, че на 06.09.2016 г. в с.Обнова, общ.Левски, в съучастие, тримата като непълнолетни, но като могат да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, отнели чужди движими вещи от детска градина „Теменуга“ /лаптоп със зарядно устройство и чанта, 2 бр. флаш памет, компютърна конфигурация, мобилен телефон „Нокиа 130“ и СИМ карта и телевизор „Панасоник“/, всички вещи на обща стойност 1435 лв. и сумата от 75 лв., с намерение противозаконно да ги присвоят.

На 06.09.2016 г. вечерта четиримата обвиняеми, които са приятели, отишли до ДГ „Теменуга“ в с.Обнова, където на място спонтанно решили да проникнат вътре и да извършат кражба. Влезли в двора на градината и след като разбили задната врата проникнали вътре. Видели, че две от вратите са заключени с катинари и също ги разбили. От помещенията взели различни вещи, а в бюро в канцеларията намерили пари, които също прибрали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета