Осветиха бойните знамена с ритуал на пл. "Възраждане" (Снимки)

Тържествено слово произнесе началникът на гарнизон Плевен полк. Николай Бешев

С тържествен ритуал в Плевен на Богоявление бе спазена традицията и осветени бойните знамена. Церемонията се състоя на централния площад "Възраждане" и бе организирана от Командването на военно формирование 42800 - Плевен. Водосвет отслужиха свещеници от плевенските храмове.

В тържествения ритуал участваха почетни роти от военни формирования 42800, 38220 и 22160 - Плевен, ВВУБ „Георги Бенковски” - Долна Митрополия, представители на osv 22дружество “Традиция” - Плевен и на военно-патриотичните съюзи. На ритуала присъстваха и представители на държавната и местната власт - председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и общински съветници, областният управител Ралица Добрева и заместникът й, кметът на община Плевен Георг Спартански и представители на екипа му, представители на военно-патриотични съюзи, командири на военните формирования от Плевенския гарнизон.

Тържествено слово произнесе началникът на гарнизон Плевен полк. Николай Бешев, които направи кратък преглед на българската военна история.