В Кнежа оказват помощ на бедстващи жители на село Еница

Жителите на селото са без храна и медицински грижи, пътят Бреница-Еница е труднопроходим

"Продължаваме да работим, за да се справим със зимната обстановка в общината", съобщи кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.

"Областно пътно управление затвори пътя Кнежа-Еница, но ние не стоим безучастни. С наша организация, усилия и техника от земеделските кооперации и производители в града, в момента се работи по почистване и съответно отваряне на пътя. Жителите на село Еница са без храна и медицински грижи. Бедстващи еничани са настанени в сградата на общинска администрация и се грижим за тях. Полагаме максимални усилия и влагаме всички възможности за решаването на този проблем", коментира кметът.

"Пътят Бреница-Еница е труднопроходим. Пътищата на север към селата Селановци и Гостиля също са затрупани, в следствие на обилните снеговалежи и силни навявания. Моля Ви, не пътувайте извън града, ако не е крайно наложително! В града пътищата са проходими, улиците са изчистени. Ако е останала непочистена улица, моля Ви за търпение. Вложили сме всички усилия в разчистването на междуселските пътища", допълва градоначаалникът.

Към момента в град Кнежа няма проблем с водоснабдяването и електрозахранването. При възникнали аварии сигнализирайте на дежурния в община Кнежа на телефон 09132/73-51.