Министър Кралев разпродаде благотворително 50 картини

Средствата от разпродадените творби ще бъдат дарени на Фондация Български спорт, която помага на спортисти в нужда

Спортният министър в оставка Красен Кралев организира благотворителна изложба с 50 картини по повод 50-годишния си юбилей. Средствата от разпродадените творби ще бъдат дарени на Фондация Български спорт, която помага на спортисти в нужда.

Събитието бе открито от Вежди Рашидов, който призна, че много рядко ходел на изложби, защото по-известния легитимирал по-неизвестния, но искал да легитимира твореца Кралев, който много му харесал с цветовете, които използва. "Цветовете са живият живот, въпреки, че черното и бялото са най-силните, но това показва една прекрасна душа", каза Рашидов.

Министър Кралев каза, че за 50-ия си рожден ден решил да покаже част от себе си, която само най-близките му познавали. Той използва момента и за да благодари на най-близките си хора. Повечето картини вече са продадени. Всички творби, представени в изложбата, са рисувани през 2016 г.

На събитието присъстваха мин. Ивелина Василева, мин. Екатерина Захариева, Боян Радев, който е един от най-големите колекционери на изкуство, Любо Ганев, много хора от спорта и културата.