Мобилизираха всички екипи на РДПБЗН-Плевен заради усложнената обстановка

Двама служители с тежка верижна техника са изпратени в помощ на жители на община Тервел, област Добрич

Всички екипи на РДПБЗН - Плевен са мобилизирани за оказване на съдействие и помощ на населението от област Плевен в усложнената зимна обстановка, информиат от пресцентъра на МВР.

От 06:00 часа на 5 януари до 06:00 часа на 9 януари година екипите на РДПБЗН-Плевен са участвали в ликвидиране общо на 16 произшествия на територията на област Плевен – три пожара с преки материални загуби, седем пожара без преки материални загуби, четири технически помощи – отстраняване на паднали дървета и клони, спасяване на хора от закъсал лек автомобил и др.

По характерно произшествие е транспортирането с високо проходим автомобил „Щаер Пух 6х6“ на трима болни на хемодиализа от град Кнежа до МБАЛ Червен бряг.

Със заповед на директора на ГДПБЗН-МВР в помощ на РДПБЗН-Добрич е изпратена тежка верижна техника с двама служители от РСПБЗН-Плевен. От 5 януари 2017 година до момента те участват в спасителни операции, свързани с евакуиране на граждани и изтегляне на закъсали автомобили на територията на община Тервел.