АБВ-Плевен номинира Румен Петков за председател на партията

Конгресът на ПП АБВ ще се проведе на 15 януари от 11:00 часа в зала 1 на НДК в столицата

Общинската организация на ПП АБВ в Плевен издигна кандидатурата на Румен Петков за председател на партията, който предстои да бъде избран на предстоящия конгрес в неделя. Номинацията стана факт след продължителни дебати по повод оттеглянето от ръководството на АБВ на Георги Първанов и неговите заместници Румен Петков и Ивайло Калфин.

"Промяната започва от нас" ще е логото на конгреса, заяви пред областния актив на АБВ в Плевен Румен Петков. Той подчерта, че партията трябва да отговори на обществените нагласи за коренна промяна в политическата система и управлението на страната. На проведеното заседание присъстваха освен представители на общините в Плевенски регион и областните председатели на АБВ във Враца и Ловеч Иван Аспарухов и Делян Енкин.

Румен Петков съобщи, че досега за лидер на АБВ в централата са постъпили предложения от страната за Константин Проданов - икономист, Марин Киров - юрист, Мариана Тодорова - народен представител, и Владо Маринов - областен председател на партията в Пловдив.

Конгресът на ПП АБВ ще се проведе на 15 януари от 11:00 часа в зала 1 на НДК в столицата. Дневният ред предвижда политическо слово на досегашния лидер Георги Първанов, обсъждане на политическа платформа, която ще бъде представена от Ивайло Калфин, и отчет на парламентарната група на АБВ от Мариана Тодорова. След дебатите по документите ще бъде избран новият председател на партията.

От Плевенска област на конгреса ще присъстват 50 делегати.