В Плевен зачестяват случаите на опити за телефонни измами - pleven.utre.bg

В Плевен зачестяват случаите на опити за телефонни измами

12 януари 2017, 11:44 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

От МВР апелират близките да разяснят на по-възрастните начините за предпазване от телефонните измами

В Плевен зачестяват случаите на опити за телефонни измами. Криминалистите съветват жителите на областта да не дават пари на непознати при никакви случаи.

На 11 януари 2017 година в 11 часа в Първо РУ - Плевен е получен сигнал от 86-годишна плевенчанка. Жената е съобщила, че на 9 януари около 11.30 часа на домашния си телефон е плучила обаждане от мъж, представил се за полицейски служител. Въвел я в заблуждение, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници и я накарал да изхвърли през терасата на жилището си в квартал „Дружба“ 1880 лева и 500 евро.

На 11 януари в 15.30 часа отново в Първо РУ – Плевен е постъпил сигнал от 80- годишен жител на град Плевен. По информация на тъжителя около 12.30 часа е получил паралелно обаждане на домашния и мобилния телефон и непознат, представяйки се за полицейски служител, го и накарал да изхвърли през терасата на апартамента си 2100 лева. Схемата на телефонната измама е същата – провеждана полицейска операция по задържане на телефонни измамници. По случаите е уведомена прокуратурата. За престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК продължават работа разследващи полицаи.

От ОДМВР – Плевен съветват, в случай, че получите съмнително обаждане по телефона, запазете самообладание. Намерете начин да се свържете с ваши близки. Проверете информацията, получена по телефона. Не давайте пари на непознати. От МВР апелират близките да разяснят на по-възрастните начините за предпазване от телефонните измами. Да ги съветват да не се доверяват на случайни хора, осъществили с тях контакт по телефона.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета