Стартира конкурс за снимки на фонтаните в България - pleven.utre.bg

Стартира конкурс за снимки на фонтаните в България

12 януари 2017, 12:17 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg, архив

50-те най-впечатляващи фотографии ще бъдат включени в изложба

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” организират конкурс и Национална фотоизложба на тема „Фонтаните в България”. Проявите са част от събитието Седмица на водата 2017, което се провежда по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“, съобщи novanews.bg.

Конкурсът цели да обедини снимки на работещи фонтани у нас, старинни или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради и дори в дворове на частни домове.

50-те най-впечатляващи фотографии ще бъдат включени в изложба, която ще се проведе от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване на www.waterbridge.info. Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.

Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония на 22 март – Световния ден на водата, отново в УАСГ. Авторите на творбите ще получат специални награди.

Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 12:00 часа на 15 февруари 2017г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета