Мъж, шофирал с 2,28 промила, е осъден по незабавно производство

През изминалата година Районна прокуратура – Левски е предала на съд 50 шофьора, нарушили правилата за движение на пътищата

Мъж, шофирал с 2,28 на хиляда алкохол в кръвта, е осъден по незабавно производство на Районна прокуратура – Левски, като му е наложено наказание три месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с три години изпитателен срок.

Станислав С. e признат за виновен за това, че на 06.01.2017 г. около 05.30 часа в гр.Левски, обл. Плевен, по ул. “Н.Й.Вапцаров“, управлявал лек автомобил “Дачия Лоджи“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,28 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“ - престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

Обвиняемият бил шофьор към фирма и управлявал служебен лек автомобил „Дачия Лоджи“, като пътувал от гр. Летница за гр. Левски въпреки, че бил употребил известно количество алкохол. При излизане на изхода на гр. Левски в посока с. Асеновци, около 05.30 часа между дачията и друг лек автомобил настъпило пътно-транспортно произшествие. Пристигналите на произшествието полицейски служители установили, че единият шофьор е употребил алкохол.

През изминалата година Районна прокуратура – Левски е приключила разследване и е предала на съд 50 шофьора, нарушили правилата за движение на пътищата. При 35 от случаите прокуратурата е работила по незабавни и бързи производство, като нарушителите са осъдени в кратък срок.