За трета поредна година в Плевен ще се проведе инициативата "Фестивал на красотата"

Събитието има за цел да подпомогне абитуриенти в неравностойно положение от училищата в Плевен и областта

За трета поредна година в Плевен ще се проведе инициативата "Фестивал на красотата", която има за цел да подпомогне абитуриенти в неравностойно социално положение от випуск 2016/2017г. от училищата в Плевен и областта.

"През 2015г. с подкрепата на много хора доставихме радост на 28 момичета и момчета, които имаха мечтания тоалет за празничната бална вечер и взеха участие в "Звезден бал", организиран от Националното сдружение на сираците в България. През 2016г. подпомогнахме 56 момичета и момчета от училищата в областта с подкрепата на много хора и генералния спонсор изворна вода "Бачково"", припомнят от НССБ.

В рамките на "Фестивал на красотата" се провеждат няколко събития, като провеждането на информационна кампания, организиране на благотворителен концерт, кампания за осигуряване на тоалети за зрелостниците, провеждане на трудова борса с представители на бизнеса и в края на инициативата - провеждането на традиционен абитуриентски "Звезден бал" за подпомогнатите младежи и девойки с участието на популярни изпълнители.

Провеждането на "Фестивал на красотата" е вече традиция в Плевен и преминава под патронажа на Владислав Николов, народен представител и почетен член на Националното сдружение на сираците в България.

Ако желаете да подкрепите инициативата, може да се свържете с организаторите във Фейсбук и страницата Да помогнем на абитуриенти в нужда - Плевен 2017