Александър Груев сред финалистите в анкетата "Любим баскетболист на феновете"

Наградата за победителя в допитването ще бъде връчена под формата на дарение на детската школа на клуба, за който той се състезава

През изминалите близо две седмици, привържениците на баскетбола у нас имаха възможност за пръв път в историята на Национална Баскетболна Лига "Виваком" да изберат своя любимец. В първия кръг на надпреварата, феновете гласуваха за любимия си баскетболист от всеки един от деветте отбора в лигата, информират от НБЛ.

Ето и победителите, които във финалния кръг ще се съревноват за приза "Любим баскетболист на феновете":

Станимир Маринов   (Балкан - Ботевград)

Шейн Гибсън   (Берое - Стара Загора)

Павел Иванов   (Левски 2014 – София)

Йордан Бозов   (Рилски спортист – Самоков)

Александър Груев   (Спартак – Плевен)

Павлин Иванов   (Лукойл Академик)

Станислав Цонков   (Черно море Тича – Варна)

Станислав Говедаров   (БК Ямбол)

Джордан Семпъл   (Академик Бултекс 99 - Пловдив)

За разлика от други подобни допитвания, победителят от анкетата няма да получи лична награда, а вместо това, тя ще бъде връчена под формата на дарение на детската школа на клуба, за който той се състезава.

Гласуването ще бъде възможно отново в онлайн ФенМениджър платформата на НБЛ, която има за цел да приобщи феновете на баскетбола и да им даде възможност да се състезават по между си, демонстрирайки своите баскетболни познания.

Всички привърженици, които желаят да дадат своето предпочитание за любимия си баскетболист, могат да направят своя избор тук: http://game.fan-manager.com/nbl/polls/.