Постоянните комисии към ОбС - Плевен заседават на 23 и 24 януари

Обсъждат предложенията за нова структура на общинската администрация и бюджета на Община Плевен за 2017 г.

Постоянните комисии към Общински съвет - Плевен се събират за заседания на 23 и 24 януари /понеделник и вторник/. Всички постоянни комисии ще разгледат предложенията за приемане на нова структура на Администрацията на Община Плевен и бюджета на Общината за 2017 година.  Проектите за дневен ред на всяка комисия са публикувани в раздел „Календар на събитията“ на Общински съвет - Плевен, информират от пресцентъра на местния парламент. 

23 януари /понеделник/

ПК „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов заседава от 13,30 ч. в стая 70 на Община Плевен по 8 точки. Освен двете основни предложения за тази сесия - новата общинска структура и бюджета за тази година, Комисията ще разгледа още предложение за предоставяне на допълнителни средства за ОУ „Васил Левски” - Плевен, за отпускане на средства в размер на  25 000лв. за проект „Стратегия за развитието на профилактиката и лечението на гръбначните изкривявания в детско юношеска възраст в „МЦРСМ І-Плевен”, предложение от Таня Тонева - директор на ОУ „Васил Левски” относно искане на допълнителни средства във връзка с ремонтни дейности, др.

ПК „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев заседава от 14,30 ч. в стая 70 с дневен ред от 10 точки. Комисията ще разгледа предложение за изменение на решение на Общинския съвет във връзка с годишния план за ползване на дървесина от територии, собственост на Община Плевен, проекти за подробни устройствени планове, ще се запознае и с молба от обществения съвет към ДГ „Теменуга”- Плевен във връзка с решаване на проблем.

ПК „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков се събира в 16,00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен. Проектът за дневен ред е от 21 точки. Комисията ще обсъди отчет за резултатите от управлението и разпореждането с общинска собственост за 2016 година и предложената програма за управление на общинската собственост за настоящата 2017-а. Част от дневния ред са и предложението за предоставяне на допълнителни средства за ОУ „Васил Левски” - Плевен, за отпускането на финансови средства за здравен проект в размер на 25 000лв., предложения за прекратяване на съсобственост, др.

ПК “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев заседава от 17,30 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на комисията е от три точки - предложението за нова структура на Администрацията на Община Плевен, за бюджета на Общината за 2017 година и методическо указание за приложимост на Закона за обществените поръчки при отпускане на банков кредит.

24 януари /вторник/

ПК „Обществен ред и сигурност” с председател Владислав Монов заседава от 13 ч. в Заседателната зала на Община Плевен. Дневният ред на Комисията включва три точки - предложението за приемане на нова структура на Администрацията на Община Плевен, за Бюджета на Общината за 2017 година и др.

ПК „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов се събира от 14,00 ч. в Заседателната зала. Комисията ще обсъди три предложения.

ПК „Здравеопазване и социална политика“ с председател д-р Калин Поповски заседава от 15,00 ч. в Заседателната зала. Проектът за дневен ред е от 8 точки. Комисията ще обсъди предложението за отпускане на 25 000 лв. за осъществяване на проекта „Стратегия за развитието на профилактиката и лечението на гръбначните изкривявания в детско юношеска възраст в „МЦРСМ І-Плевен”, ще разгледа и искане от Сдружение „Диабет” - Плевен относно субсидия от бюджет 2017 г. на Община Плевен за реализация на програмата на Сдружението.

ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава от 16,00 ч. в Заседателната зала по 12 точки. Част от дневния ред са отчета за резултатите от управлението и разпореждането с общинска собственост за 2016 г. и програмата за управление на същата за 2017-а, предложения за прекратяване на съсобственост и за отдаване под наем на терени публична общинска собственост, др.

ПК “Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева се събира от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на Комисията включва обсъждане на 7 предложения, едно от тях е предложение за решение за недопускане заселване на бежанци и мигранти на територията на Община Плевен.

ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова се събира от 18,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на Комисията е от 10 предложения - за предоставяне на допълнителни средства за ОУ „Васил Левски” - Плевен, преписка от Управителния съвет на ”Плевенски Обществен Фонд - ЧИТАЛИЩА” за подпомагане с 12 000 лв., предложение от настоятелството на НЧ”Съгласие - 1869” - Плевен, др.