Кражбите в село Мечка продължават

Прецизна оперативна работа е довела до разкриване на извършителите на престъплението – на 31-години и на 27 години

Полицейско разследване на служители от РУ Пордим установи, че в съучастие и сговор 31-годишен и 27-годишен, жители на село Мечка, са извършили кражба от магазин в селото.

Оперативните мероприятия са започнали непосредствено на 9 януари 2017 година в 08:30 часа след подаден сигнал в полицията от 51-годишен собственик на магазин, за извършена кражба. По информация на потърпевшия престъплението е извършено на 8 януари около 01:50 часа. Сигналът е посетен от полицейски екип, който е извършил оглед на местопроизшествието. Установено е, че е разбита входна врата на търговския обект и са откраднати 20 кутии с цигари - 5 кутии от марката "Winston", 7 кутии "Viktory" и 8 кутии "Ld". Уведомен е прокурор от РП-Плевен. За престъпление по чл.195, ал.1, т.3, във връзка с чл.194, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство.

Прецизна оперативна работа е довела до разкриване на извършителите на престъплението - двама местни жители – на 31-години и на 27 години. Те са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на прокурор от РП-Плевен са задържани за срок до 72 часа в ОЗ "Изпълнения на наказанията", сектор "Арести" - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.