Откраднаха горивото на автобус в Плевен

Куриозен инцидент, при който пътник е платил дизела, след като горивото на превозното средство е свършило

Криминално посегателство е причината автобус на фирма "Юнион Ивкони“ по линията Бургас - София да остане без гориво на 22 януари. Това коментира пред Радио Бургас Кирил Чачев, ръководител направление "Вътрешни линии".

Случаят нашумя в медийното пространство, след като пътник разказа, че е платил горивото на превозното средство, след като в Сливен свършило.

"Инцидентът се дължи изцяло на криминално деяние на трето лице, най-вероятно е извършено в град Плевен, където е паркирал на улица "Република". Oколо 21.15 часа е пристигнал автобуса предния ден и до момента се касае изцяло за криминално деяние. Запознат съм със случая, веднага ме събуди дежурния диспечер през нощта. Беше готов да тръгне резервен автобус към Бургас, за да отиде и да вземе хората, за да не седят на минусови температури. На въпросния господин, който е предложил помощта си, за да се зареди автобуса, когато се е прибрал в София, съответно му е била възстановена сумата, която е дал за гориво. Не е било откраднато цялото гориво от резервоара", уточни Чачев.