Геройски мач за Чочев в Италия, плевенчанинът проля кръв срещу Наполи

Родният национал и Палермо спънаха един от лидерите в Серия А

Ивайло Чочев изигра много силен мач за своя Палермо в среща от 22 кръг на италианската Серия А. Плевенчанинът проля и кръв при гостуването на един от лидерите в първенството - Наполи. Двубоят завърши при резултат 1:1.

С малко повече късмет "сицилианците" можеше дори и да си тръгнат с трите точки от "Сан Паоло", след като поведоха още в 6-ата минута с попадение на Илия Несторовски. След това гостите се защитаваха храбро, но в 66-ата минута Дрис Мертенс изравни.

Чочев изигра невероятни 90 минути, в които се раздаде докрай за Палермо и заслужено получи висока оценка. Родният национал пострада при единоборство в 76-ата минута и се наложи да бинтоват главата му. Талантът от Плевен обаче се върна на терена още по-мотивиран и в 81-ата минута напредна през центъра, пробва техничен удар от дистанция, но вратарят на Наполи Хосе Рейна внимаваше.

Палермо спря победната серия на Наполи и измъкна ценна точка в първия мач на новия наставник Диего Лопес. Отборът от Сицилия обаче остава в дъното на 19-ата позиция с 11 спечелени пункта до момента.