Предадоха на съд мъж, опитал да изнасили две жени в Плевен

Предстои насрочване на делото за разглеждане

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, нападнал две жени и направил опит да ги изнасили.

Обвинението срещу Васил В. е за това, че на 25.07.2015 г. в гр.Плевен се опитал да се съвкупи с жена от същия град, като я принуди към това със сила, като деянието му останало недовършено по независещи от него причини – престъпление по чл.152 ал.І, вр. чл.18 от НК.

На 25.07.2015 г. в Плевен се опитал да се съвкупи с друга жена, като я принудил към това със сила и заплашване, като й причинил средна телесна повреда – фрактура на дясната ръка, като деянието му останало недовършено по независещи от него причини – престъпление по чл.152 ал.ІІІ, вр. ал.І, вр. чл.18 от НК.

На 24 юли 2015 г. обвиняемият дошъл в Плевен, като носел със себе си флакон със спрей. Вечерта посетил заведения и употребил алкохол, а сутринта, когато тръгнал да се прибира в него се породило полово желание, което решил да удовлетвори чрез съвкупление с някоя придвижваща се по улиците в ранните часове на деня жена. Отишъл в района на ЖП гара гр. Плевен и се скрил до купчина автомобилни гуми. По същото време от там минала жена, която отивала на работа. Хванал жената и започнал да я дърпа към близките храсти, където да осъществи насилствен полов акт с нея. В този момент в близост минал лек автомобил с хора, които спрели и това принудило обвиняемия да я пусне.

Веднага след това отишъл в района на ул.“Поп Богомил“ и отново се скрил. Издебнал минаваща в този момент друга жена, която също отивала на работа, хванал я с ръка през лицето и започнал да я пръска със спрея, като в същото време я дърпал към намиращ се на близо фургон. Понеже жената се съпротивлявала и викала, й казал да млъкне, защото ще я убие и я ритнал с крак в областта на китката на дясната ръка. Но и в този момент от там минали хора, които се притекли на помощ на пострадалата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.