Вандализмът по детските площадки на Плевен продължава да е сериозен проблем

300 000 лв. са фиксирани в бюджета за възстановяване на щетите по съоръженията

Вандализмът по детските площадки на Плевен продължава да е сериозен проблем. Това стана ясно от думите на председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев. От предвидения резерв в бюджет 2017 е фиксирана сума от около 300 000 лв., която е блокирана за възстановяване на щетите по съоръженията, изградени в Плевен по европроекти.

"Това е сериозен проблем. Отвратен съм от тези, които съвсем умишлено и целенасочено рушат по най-вандалски и грозен начин създаденото", каза Митев на пресконференция в БТА, посочвайки, че заради тази малка група наши съграждани, цялото общество страда.

Той припомни, че по европроектите общината е длъжна да поддържа пет години устойчивост - ако някой потроши люлките на детска площадка, те трябва да се възстановят и да се поддържат във вида, в който Европа ги е платила.

"Заради това заделяме тези близо 300 хиляди лева, за да можем с тези средства да подддържаме досега изграденото. Ако нямаше вандализъм, направете си сметка, колко още детски или спортни площадки щяхме да направим с тези средства", допълни той.