Хюриет, дойде времето, в което ще трябва да плащаш дълговете си

"Хората като него подриват и унищожават устоите на и без това разклатената ни държава", коментира Христо Таслаков

Интервюто, което Хюриет Сюлейманов даде пред Нова телевизия очаквано предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Рядко се случва човек да изпита такава погнуса, неприязън и отвращение от човешко същество. Е, Сюлейманов явно е изключение.

Хората с право са меко казани потресени от безумната наглост на това създание, на този убиец. Коментар след интервюто му направи и Христо Таслаков, бащата на загиналата Цвети. Ето какво написа той във Фейсбук.

"На Хюриет всички са му виновни. Децата, защото са го ударили и умрели. Жена му, защото го е накарала да избяга и да лъже, че е карала тя. Вещите лица, защото са подкупни, а и са от Червен бряг. Свидетелите от близкото село, защото вместо да го укрият са го издали на полицията. Адвокатите му, защото не са го спасили, въпреки че той е бил в чужбина и не е подържал връзка с тях. Съдебните състави, три на брой, защото са подкупени от родителите. И т.н. и т.н.

А истината е, че той е асоциален престъпник, който няма място в човешкото общество. Типичен продукт на последните 28 години, аутсайдер, на който никой никога не е държал сметка или наказвал адекватно за нещата, които е извършил в миналото. Това е създало в него такова чуства за ненаказуемост, че той с искрено изумление се пита, защо сега е в затвора. За съжаление той е масов продукт, а не изключение и хората като него подриват и унищожават устоите на и без това разклатената ни държава. Но този извод е за държавниците ни ако имаме такива, ако четат този текст и ако искат да направят нещо по въпроса.

В личен план бих искал да му кажа нещо друго. Хюриет, добрите ти дни свършиха, веселият ти и безгрижен живот на ядене, пиене и ненаказани престъпления приключи, дойде времето, в което ще трябва да плащаш дълговете си, засега в следващите 15 години, а после…кой знае!

Дано да се покаеш и да заслужиш прошка ама надали, но спасението ти е само в твоите ръце."