Цецка Цачева в Плевен: Избори не се печелят с демагогия, лозунги и празни обещания

Това заяви тя по време на събрание на общинската организация на ПП ГЕРБ в града

"Всяка кампания е трудна, но има и своите емоционални моменти. Благодаря на всички вас за усилията, които положихте по време на кандидат-президентската кампания. Една кампания, която за мен бе ненормална. В национален план направихме оценка и анализ. Според мен, казвала съм го и друг път, подценихме този вид избори, но пък както се казва когато губиш, не знаеш какво печелиш. Обстановката в Народното събрание от февруари миналата година беше ненормална с непрекъснати конфронтации между парламентарните групи. Можеше ли да не отидем на избори – не, не можеше. В модерната политика така се прави – когато не си получил вота и подкрепата на хората – отиваш на поправителен, за да си потвърдиш приоритетите или да ги коригираш, и да продължиш в посоката, която партията следва. Това заяви по време на събрание на общинската организация на ПП ГЕРБ в Плевен Цецка Цачева.

По думите й избори се печелят не е с демагогия, лозунги и празни обещания, а с реални резултати.

"Както г-н Борисов заяви, ние не можем да приличаме на популистите в ляво. От друга страна, нашите досегашни партньори в лицето на патриотите също продължават да дават обещания за увеличения. Ние стъпваме не на обещания, а на това, което е възможно“, категорична бе Цачева. Тя каза, че до момента ГЕРБ е управлявал добре.

"Разбира се, че имаше и грешки, но за тези години израснахме. И тук в плевенската организация също. Имаме самочувствието, направили сме немалко, но винаги може и повече. Заявяваме, че е възможен ръст на минималната работна заплата, на средната работна заплата, увеличаване на работните места. Възможен е ръст на икономиката. Всички министри, председатели на парламентарни комисии и депутати от ГЕРБ работят усилено по това. Пред старта сме на предизборната кампания за вота на 26 март. Вече се сглобява програмата. От всички нас се иска да бъдем единни и мобилизирани. ГЕРБ ще бъде победител на предсрочните парламентарни избори на 26 март“, категорична бе Цачева.