Първото родено бебе от Община Плевен и родителите му посрещна кметът Спартански

По традиция на майката и таткото бе връчена еднократна финансова помощ от 500 лв.

Марин Стефанов, първото родено бебе за новата 2017 година от Община Плевен, и родителите му Цветелина Горнишка и Владимир Стефанов гостуваха днес на кмета Георг Спартански. По традиция, г-н Спартански връчи на майката и таткото еднократна финансова помощ от 500 лв., гласувана от Общински съвет – Плевен.

"Пожелавам ви Марин да е жив и здрав, да ви радва и да го отгледате спокойно. Дано има повече късмет от нас и да му е по-лесен животът. Такива събития организираме веднъж в годината и те са като светъл лъч, дай Боже те да са повече – това означава, че и децата ще са повече”, се обърна към родителите г-н Спартански.

Таткото Владимир работи в частна фирма, основно негова задача е къпането на момченцето, а в отглеждането активно помагат и бабите. Кметът Спартански изпрати гостите с обещание за нови срещи, но през лятото около Водната каскада.

Малкият Марин се роди в 01.10 часа на 01 януари в Акушеро- гинекологичния комплекс на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, с мерки 3,880 кг и височина 50 см.