Двама братя влизат в затвора за грабеж на възрастна жена

Употребили сила и заплашване

Районният съд призна подсъдимия Юсеин.З.М. за виновен в това, че на 23.05.2016г. в с.Бръшляница, обл.Плевен, в съучастие, като извършител с Мехмед З.М., отнел чужди движими вещи – сумата от 328 лева от владението на Ц.М.Б., с намерение противозаконно да ги присвои, както употребил за това сила и заплашване. Осъден е на 5 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Съучастникът му Мехмед /вече осъждан/ е наказан със 7 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Обвинението срещу Юсеин М. /24/ и Мехмед М./22/ бе за това, че на 23.05.2016г. в с.Бръшляница, Плевенска област,влезли в чуждо жилище, като употребили за това сила и деянието е извършено нощем от две лица.

Двамата обвиняеми са братя. През май имали нужда от пари и решили да си ги набавят, като извършат грабеж на възрастна жена, която живеела в близост. Познавали я и имали възможност да я наблюдават, като били влизали и друг път в домът й, за да искат пари. На 23.05.2016 г., след полунощ обвиняемите поставили шалове на главите си и влезли в двора на къщата. Жената не спяла дълбоко, разбудила се от изтропване в двора, станала и светнала лампата. По същото време чула силен тропот вътре в къщата, а веднага след него в стаята нахлули двама мъже, запушили й устата, за да не може да вика и започнали да ровят навсякъде за пари и ценности. След като намерили спестяванията, си тръгнали, като заплашили жената да не казва за случилото се.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Плевенски окръжен съд.