1 година затвор за рецидивист, спретнал гонка с полицаи

Хванали го с наркотици

Подсъдимият И.И.М. /с основно образование, безработен, осъждан/ се е признал за виновен в това, че на 15.11.2016 г. в гр.Левски, в местността „Шаварна”, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества на обща стойност 70,59 лв. Спипали го с марихуана и хашиш.

От документите по делото става ясно, че подсъдимият, намирайки се на въпросното място, предал на телефон – чрез ползвания от него мобилен апарат, неверни повиквания за злополука на спешен №112, като заявил на оператора за настъпило произшествие ПТП с пострадали хора на път между Левски и Асеновци.

Срещу И.И.М. има и трето повдигнато обвинение. Противозаконно пречил на орган на властта – В.А.П. – МлПИ при РУ-Левски, А.П.П. – МлПИ при РУ-Левски, А.С.К. – МлПИ при РУ-Левски, П.Г.П. – Началник РУ-Левски, М.К.М. – МлПИ при РУ-Левски, П.Б.П. – МлПИ при РУ-Левски, П.В.П. – МлПИ при РУ-Левски, да изпълнят задълженията си, като бягал при подаден сигнал за спиране, за да не му бъде извършена полицейска проверка по ЗМВР.

Определя му се едно общо най-тежко наказание – една година лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор. Определението на съда в Левски е окончателно и не подлежи на жалба и протест.